گیاه آویز مناسب برای نگهداری در بالکن

گیاه آویز مناسب برای نگهداری در بالکن

 

کاکتوس غوره ای String of Pearls

گل غوره ای گیاهی چند ساله، خزنده و همیشه سبز با نام علمی ” Senecio rowleyanus ” و از خانواده ” Asteraceae ” می‌باشد. گل غوره ای یک گیاه آب‌دار است و ساقه‌های نازک و بلند آن می‌تواند تا ۲ متر (یا بیشتر) رشد کند. برگ‌های گل غوره ای مانند دانه‌های تسبیح، آب‌دار، گوشتی و بیضی شکل هستند و نوک تیزی دارند. روی تمام برگ‌های گل غوره ای خطی پررنگ وجود دارد که همین خط به دریافت و جذب نور بیشتر و انجام عمل فتوسنتز کمک فراوانی می‌کند. گل غوره‌ای بومی جنوب آفریقا و مناطق نیمه گرمسیری است و برای آویزان کردن در سبدهای آویز یا قرار گرفتن در گلدان بسیار ایده آل است. گل غوره ای در ایران با نام‌هایی مانند کاکتوس دانه تسبیحی و کاکتوس رشته مرواریدی هم شناخته شده است.

نگهداری
از آنجا که گیاهان آبدار ، آب را در ساقه یا شاخ و برگ‌های خود ذخیره می‌کنند ، در طول دوره‌های خشک به راحتی می‌توانند دوام بیاورند.
گل غوره ای در طول تابستان به گل می‌نشیند و گل‌های آن کوچک و حدود ۲ سانتیمتر به رنگ‌های سفید و صورتی هستند. این گل‌ها پرچم‌هایی به رنگ صورتی دارند و رایحه‌‌ی آنها شبیه به دارچین است.
گل غوره ای یک گیاه سریع الرشد است و با رشد ساقه‌ها، ریشه‌های گیاه در خاک رشد می‌کنند. در نتیجه، شاخ و برگ‌های انبوه مانند آن در بالای خاک افزایش پیدا می‌کنند.
گل غوره ای باعث سم‌زدایی محیط خانه هم می‌شود. اما باید این گیاه دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرد. چرا که این کاکتوس یک گیاه سمی است که در صورت بلعیدن آن باعث ایجاد اسهال و استفراغ شدید می‌شود. دقت کنید که اگر شیره این گیاه هم به دست بخورد باعث ایجاد حساسیت پوستی می‌شود.

نور مناسب
گل غوره ای به نور غیرمستقیم و بسیار زیاد به میزان حداقل ۴ ساعت در روز نیازمند است. اما می‌تواند در سایه روشن هم به خوبی رشد کند. دقت کنید که این گیاه در مقابل نور مستقیم خورشید دچار آسیب دیدگی می‌شود. بهتر است گلدانش را پشت پنجره رو به جنوب یا غرب قرار داد.
اگر قادر به پیدا کردن چنین جایی نیستید، می توانید آن ها را زیر نور فلورسنت قرار دهید که در طول فصل رشد، حدود ۱۴ تا ۱۶ ساعت نور مصنوعی در هر روز کافی است.

آبیاری
چون غوره ای از گیاهان آبدار است و می‌تواند رطوبت را در شاخ و برگ‌هایش حفظ کند ، در برابر خشکی مقاوم است و به همین دلیل به آبیاری کمی احتیاج دارد.
شما می‌توانید در فصول بهار و تابستان دوبار در هفته به این گیاه آب بدهید. این تعداد را در طول زمستان کاهش دهید و به ۳ تا ۴ هفته یکبار برسانید.
دقت کنید که گلدان سوراخ های زهکشی داشته باشد. چون اگر این گیاه بیش از حد آبیاری شود دچار پوسیدگی ریشه‌ای خواهد شد. پس بگذارید خاک قبل از آبیاری خشک شود.
اگر برگ های کروی گیاه شروع به پهن شدن کردند ، نشانه آن است که گیاه به اندازه کافی آب نخورده و به آب بیشتری نیاز دارد.

رطوبت مناسب
گل غوره ای به دلیل گوشتی و آبدار بودن برگ‌ها ، رطوبت زیادی نیاز ندارد و تنها رطوبت محیط برای آن کافیست.
این کاکتوس نیاز به غبار پاشی نیز ندارد و بهتر است که روی برگ ها آبی ریخته نشود.

دمای ایده‌آل
دمای ما بین ۲۱ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد برای نگهداری گیاه مناسب می‌باشد. دمای داخل خانه بهترین فضا برای رشد و نگهداری غوره‌ای می‌باشد.
این گیاه به گرما مقاوم است و در روزهای سرد زمستان و یا پاییز باید داخل خانه و در هوای گرم نگهداری شود. چون سرما سبب ریزش برگ‌های آن خواهد شد.

خاک مناسب
به خاک سبک ، غنی ، قلیایی و حاوی درصد شن بالا که زهکش مناسب داشته باشد ، نیاز دارد.
ترکیبی از خاک کاکتوس و خاک باغچه به نسبت ۳ به ۱ انتخابی مناسب برای این گیاه می‌باشد.

کوددهی
در طول فصل رشد یعنی بهار و تابستان به یک یا ۲ بار در ماه به کود کامل گیاهان آپارتمانی نیاز دارد.
کود مخصوص انواع کاکتوس و یا گیاهان گوشتی نیز برای آن مناسب است. در فصول پاییز و زمستان که گیاه به خواب فرو میرود ، نیازی به دادن کود نیست.

گل دهی
معمولا این گیاه به گل نمی نشیند اما در صورتی که تمایل دارید این گیاه را برای گلدهی تحریک کنید باید شرایط را طوری فراهم آورید که گیاه در فصل زمستان به خواب برود.
برای این کار کافیست در فصل زمستان گیاه را در محیطی با دما ۱۵ درجه قرار دهد و آبیاری آنرا به ماهی یکبار کاهش دهید. با این کار گیاه شما به خواب رفته و احتمال گلدهی آن در فصل تابستان بیشتر خواهد شد.
اما اگر گیاه شما به گل ننشست نگران نباشید زیرا اکثر گونه های این گیاه دچار گلدهی نمی شوند و گل های زیبایی هم ندارند.

تکثیر
تکثیر کاکتوس گل غوره ای از طریق قلمه ساقه و برگ صورت می‌گیرد.
ابتدا قلمه هایی را انتخاب کنید که حداقل ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر طول داشته باشند، اگر دقت کنید روی برخی از ساقه ها، ریشه هایی تشکیل شده است، این ساقه ها بهترین ها برای قلمه زدن می باشند.
سپس به مدت یک تا ۲ ساعت صبر کنید تا شیره ساقه ها به طور کامل خارج شود. در صورت خارج نشدن شیره، قلمه دچار پوسیدگی و قارچ زدگی خواهد شد، بنابراین دقت داشته باشید شیره موجود در ساقه ها به طور کامل خارج شود.
پس از خارج شدن شیره، برگ های قسمت انتهایی ساقه را جدا کنید و قلمه را درون خاک بکارید. دقت کنید از خاک آماده کاکتوس و تازه برای قلمه ها استفاده کنید. خاک باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی پس از آبیاری به خوبی از گلدان گیاه خارج شود.
قلمه های کاشته شده در خاک را آبیاری کنید و آنها را در مقابل نور ملایم و غیر مستقیم قرار دهید.
همچنین می توانید این گیاه را با قراردادن در آب نیز ریشه دار کنید، تکثیر با این روش مانند روش قبلی است با این تفاوت که قبل از کاشتن قلمه ها در خاک باید آنها را در اب قرار دهید و پس از ریشه دار شدن، قلمه ها را در خاک بکارید.

تعویض گلدان
در صورت بی‌حال شدن و از شکل افتادن برگ‌ها و یا بیرون زدن ریشه‌ها از انتهای گلدان ، گیاه نیاز به تعویض گلدان دارد تا انرژی دوباره بگیرد. بهتر است هر ۱ یا ۲ سال یکبار در بهار گلدان را تعویض کنید.
برای تعویض گلدان گیاه ، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید ، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می شود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشه های گیاه آسیبی نرسانید. سپس گلدانی به اندازه یک سایز بزرگ‌تر از گلدان قبلی تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و گلدان را با خاک تازه پر کنید.
اگر گلدانی که گیاه را در آن می کارید چند سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، رشد گیاه با اختلال مواجه خواهد شد. چرا که گیاه با قرارگیری در گلدان بزرگ ، تمام انرژی خود را صرف تولید ریشه برای پر کردن فضای خاک می‌کند و انرژی اضافه‌ای برای رشد برایش باقی نمی‌ماند.
بعد از چند بار تعویض گلدان ، گیاه بالغ شروع به خشک شدن و مردن می‌کند. در این هنگام بهتر است از ساقه های گیاه قلمه بگیرید و گیاه مادر را دور بیاندازید. چون گیاه مادر عمر خود را کرده است.

اشتراک گذاری در print
Print
اشتراک گذاری در email
Email
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در telegram
Telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
WhatsApp
اشتراک گذاری در facebook
Facebook

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما